VC Bohumila Staši: Jak to dopadlo?

Na úplném konci září jsme se s týmem SP RACE PROJECT zúčastnili 4. ročníku Velké ceny Bohumila Staši. O události, která se konala na Masarykově okruhu v Brně jsme vás samozřejmě nezapomněli informovat a ohlasy, kterých se nám od vás dostalo nás opravdu dostaly! Obrovské díky všem, kteří na závody dorazili osobně i těm, kteří nám svou podporu vyjádřili jinak.

A jaké to celé bylo? Byla to pecka! S čistým svědomím můžeme říct, že se jednalo o jeden z nejpozitivnějších víkendů v celé sezóně i přesto, že brněnská trať nepatří mezi nejsnadnější, co se nastavení motocyklu týče. V minulosti jsme se na této trati potýkali s problémy a hned v pátek jsme proto na vylepšení nastavení začali makat a opravdu se nám podařilo udělat velký průlom. Do prvního závodu v sobotu tak vjížděl náš jezdec Jonáš Kocourek na perfektně vyladěné Ducati V2. A výsledek? V kategorii Supersport OPEN si zajel pro fantastické 2. místo. 

brno9 (19 of 32) (1)

Velké zrychlení však přineslo pár dalších nedostatků, na kterých jsme do neděle museli zapracovat. Nedělní závod se navíc trochu zdramatizoval, když jsme pouhé minuty před startem zjistili technickou závadu, kterou nebylo možné bleskurychle opravit a stroj jsme tak museli odtlačit z gridu. Naštěstí se nám závadu podařilo odstranit a Jonáš nakonec odstartoval závod z pitlane. To ho ovšem nezastavilo a postupně se probojoval přes třináctou, devátou a sedmou příčku až na výsledné fantastické druhé místo v cíli! V předposledním kole se mu podařilo nastavit čas 2:05:9, což je pouhé 2,1 sekundy za traťovým rekordem kategorie Supersport z roku 2009. Teoretický čas kola je pak 2:04:8, což věříme, že by se Jonášovi podařilo zajet, kdyby kvůli technické závadě nemusel opustit své vydobyté místo na startu a prokousávat se až z posledního místa.

brno9 (29 of 32) (1)

Celkově jsme si z VC Bohumila Staši odvezli úžasné stříbrné pozice na bedně a spoustu cenných zkušeností do budoucna. Vzhledem k tomu, že se povrch brněnské tratě opravoval naposledy v roce 2008 jsou to pro nás skvělé výsledky, na které jsme hrdí. Ještě jednou díky všem, kteří týmu SP RACE PROJECT vyjádřili podporu. Vážíme si toho a vidíme se někdy příště?!